Известие

Collapse
No announcement yet.

Направих си 166 2,0 ТС с шест скорости

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Не знам при ТС-а на 166 дали става дългата 5та скорост от жтд, но аз си я сложих, два пъти досега СФ - СТЗГ давам същия разход, но с 30кмч по висока скорост по магистралата.....ся верно че динамиката си отиде, ама ми дреме, все пак на мен основния ми километраж се върти извънградско.......
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от Bravo_ Покажи съобщение
      Да. 6 степенната за 2.0ТС излиза по-късно и за това съм напълно съглесен с теб.
      Аз ше се намеся, като попитам колегата какво знае за фабрично произведените автомобили Алфа Ромео 166 2.0 TS със 6 степенни ръчни скоростни кутии?
      "Свини! Вечно ли искате да живеете?!" Фридрих Велики — 1757 г.
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от leshoiad Покажи съобщение
        Аз ше се намеся, като попитам колегата какво знае за фабрично произведените автомобили Алфа Ромео 166 2.0 TS със 6 степенни ръчни скоростни кутии?
        Здрасти, колега! Какво по-точно те интересува? То и аз не знам кой знае колко за тази кутия. Поставя се на фейслифта от 2003г. на 2.0ТС, който вече е 150к.с. и 181Nm въртящ момент.
        alfa romeo 166 2.0TS facelift ex
        fiat bravo t-jet 150hp
        alfa romeo 156 2.5 V6 190hp ex

Comment

Пишете ме и мен при 6-скорустните 166 тс.Днес и аз цопнах една кутия.
          164 td-1989,164 td-1993,166 2.4 jtd 20V-2004,ibiza 1.0i-2000,DELTA INTEGRALE 2.0 16V Turbo-1991

Comment

И пак стария въпрос - С колко оборота си на 100 км .... на 6-та>?
            sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

С тея 18-ки как мога да разбера с колко карам?До пета скоростите са същите а като хакна шеста оборотите падат С 500.Се фаида.
              164 td-1989,164 td-1993,166 2.4 jtd 20V-2004,ibiza 1.0i-2000,DELTA INTEGRALE 2.0 16V Turbo-1991

Comment

Мойта е 2.0TB и да ви кажа на 3000об съм със 105км/ч така че като хакнеш шеста ше ти паднат 500об ама друг път най-много 100об да паднат, а иначе 6-скорости е по-добре при спортно каране защото можеш по време на ускорение да използваш максимално оптимален режим на мотора, като се возиш спокойно нема никаква файда само ръчкаш като изоглавен. На мене като ми писне 1ва 2ра 4та и 6та докато ги превървиш ше ти укапе ръката.
                Егати тъпотията написах
                166 бегачка на 2-ра 100

Comment

Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщение
                  И пак стария въпрос - С колко оборота си на 100 км .... на 6-та>?
                  Колкото твоите минус 550.
                  Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                  Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                  Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                    Колкото твоите минус 550.
                    И аз искам така......
                    Крайно време е да си потърся обещанието от един колега - , че може да ми сложи 5-та от дизел....
                    sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Четах и нещо неразбрах? 166 ТС след 2003г. имат 6-скорости, мойта е 12.03.2002г. и има 6 скорости?
                      __________________________________________________ ___
                      Alfa romeo 166 T.Spark 2.0 2002г. 6 степена кутия. 8.7 на 100

Comment

Значи бабата дето я поръчвала си е поръчала с 6
                        sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от svrusev Покажи съобщение
                          Четах и нещо неразбрах? 166 ТС след 2003г. имат 6-скорости, мойта е 12.03.2002г. и има 6 скорости?
                          Твоята е някаква дефектна дай боже всекиму.
                          пп на 166 има ли някакъв вариант за смяна на 5-та и някой правил ли го е? Щото кутията няма нищо общо?
                          Last edited by code; d.m.y г., 14:36.
                          sigpic
                          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                            Твоята е някаква дефектна дай боже всекиму.
                            пп на 166 има ли някакъв вариант за смяна на 5-та и някой правил ли го е? Щото кутията няма нищо общо?
                            Преди време някой беше писал, че може директно да се вземе 5-тата или 6-тата( не помня) от дизел и да се сложи на мястото на 5-тата от 2.0.ТС..
                            ПП май аз го бях писал....(трябва по-сериозно да говоря с този приятел дето ми спомена за това.)
                            sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщение
                              Преди време някой беше писал, че може директно да се вземе 5-тата или 6-тата( не помня) от дизел и да се сложи на мястото на 5-тата от 2.0.ТС..
                              ПП май аз го бях писал....(трябва по-сериозно да говоря с този приятел дето ми спомена за това.)
                              Да де ама кутията на 166 2,0тс май няма нищо общо с 156 2,0тс, на 156 се отваряло някакво капаче на 166 всичко е една голяма пача Ако бъркам някой да обясни, аз поне не знам някой да го е правил на 166
                              sigpic
                              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

И аз тогава да попитам...възможно ли е 6-степенна да влезне във 145 1.6 тс ?
                                Без да се реже и преправя тунела?

Comment

Working...
                                X